Zonwerende folie

 

 

Omdat elke beglazing andere behoeften heeft, biedt Folie Lab een uitgebreid assortiment aan van zonwerende folies van uitzonderlijke kwaliteit.

 

Zonwerende folie werkt in de zomer warmtewerende door reflectie van het zonlicht, maar ook door absorptie van de zonne-energie blijft het binnenklimaat zeer aangenaam. In de winter zorgt de folie voor isolatie doordat er minder warmte verloren gaat. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Vanuit huis werken voor je baas lijkt soms leuk en makkelijk, maar snel komen er kleine irritaties of ongemakken om de hoek kijken. Zonlicht bijvoorbeeld.

Naast irritatie van de zon op uw thuiswerkplek heeft zonwerende folie nog een mooie eigenschap. Als u thuis werkt wilt u natuurlijk ook een aangename temperatuur in huis. In de zomer koel en in de winter lekker warm. 

Dit geeft niet alleen een aangename temperatuur. Ook zorgt dit voor een lagere energie rekening

Voordelen

 

Tot 12 jaar garantie

Warmte werend tot 90%

UV-werend

Lager energieverbruik

Onderhoudsvrij

Minimaliseert het binnenvallende licht 

Kan zowel binnen als buiten gemonteerd worden 

Verbeterd het klimaat binnen de ruimte 

Zonwerende raamfolie voor binnen montage

 

Zonwerende raamfolies voor montage aan de binnenzijde van uw glas verminderen de warmte-instraling van de zon en verminderen de schittering. Ook filteren alle zonwerende raamfolies de Uv-straling, waardoor uw interieur niet verkleurt en/of veroudert.


Deze zijn leverbaar in een aantal verschillende typen zodat wij altijd aan uw wens kunnen voldoen.

Van sterk spiegelend tot totaal transparant houden ze de zonnewarmte buiten terwijl het licht wordt doorgelaten.


Toepasbaar op elk type vlakglas.

Buiten montage

 

Zonwerende raamfolies verminderen de warmte-instraling van de zon en verminderen de schittering. Ook filteren alle zonwerende raamfolies de Uv-straling, waardoor uw interieur niet verkleurt en/of veroudert.

De zonwerende buitenfolies zijn geproduceerd om nog meer warmte te weren dan de binnen folies. 

Buitenfolies, die aan de buitenzijde van het glas worden aangebracht, leveren een hogere warmtewering op dan onze binnen folies, maar hebben een minder lange levensduur en garantie. 

Ook deze folies zijn leverbaar in een aantal verschillende typen/kleuren. 

zon of warmte werende folie houd in de zomer warmte buiten en in de winter binnen

Kan ik zomaar iedere zonwerende raamfolie kiezen?

 

Het antwoord hierop is NEE. Net als ieder raam is is iedere raamfolie ook anders. Zo is er een zonwerende raamfolie voor binnen en buiten montage.

Laat u daarom goed informeren welke raamfolie de juiste keuze is voor uw raam. Doet u dit niet kan er een zogeheten thermische breuk ontstaan.

 

Wat is een thermische breuk?

 

Er zijn verschillende thermische breuken mogelijk. We zullen onze uitleg beperken tot uitsluitend hoe-en-wat; niet op welke manier een raam kan breken. Besef dat alles warmte absorbeert, wanneer zonnestralen op het oppervlak schijnen. Een donker oppervlak absorbeert meer warmte dan een licht oppervlak.

Dus als u zonwerende folie monteert, besef dan dat de raamfolie de zonnestralen zal absorberen en ook uw raam zal warmer gaan worden. Wanneer de zonwerende raamfolie te veel hitte absorbeert en het raam te warm wordt, zal de raam onherroepelijk breken.

 

Verschillende oorzaken.

Er zij veel verschillende oorzaken mogelijk.

A)

zonwerende raamfolie op een gedeelte van de ruit:

Als slechts een gedeelte van de ruit is afgeplakt, ( afhankelijk van de kleur ) bestaat de mogelijkheid dat de ruit zal breken. Het afgeplakte gedeelte zal warmte absorberen terwijl het blanke gedeelte geen warmte absorbeert. In tegenstelling tot het blanke gedeelte, zet het afgeplakte gedeelte uit door de warmte en krijgt een conflict met het niet uitgezette stuk. Een thermische breuk is dan een logisch gevolg.

B)

Te donkere glasfolie op een volledig afgeplakt ruit.

Ook hierbij kunnen problemen ontstaan wanneer de verkeerde glasfolie wordt toegepast. Normaliter kan een ruit uitzetten door warmte absorbering, maar er is een grens. Donkere kleuren kunnen vreselijk veel hitte opnemen en zullen de ruit dus vele malen warmer maken dan normaal het geval is. Ook een risico.

C)

Een afgeplakte ruit die slechts gedeeltelijk warmte en zonnestralen opvangt.

Ook dit kan gevaarlijk zijn. U dient rekening te houden met eventuele boeiboorden, jaloezieën, brede sponningen en laaghangende overkappingen. Deze kunnen schaduw veroorzaken op de afgeplakte ruit. Een gedeelte van de ruit zal dan de warmte absorberen en uitzetten, terwijl het andere gedeelte niets doet. Problemen zijn dan dus mogelijk.

Geldt dat ook voor zonwerende raamfolie?

Ja, zeer zeker. Bestudeer de technische specificaties van de glasfolie en maak dan pas een juiste keuze. Wilt u meer advies hierover dan mag u ons gerust bellen.